Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9ТД общи приказки и помощ

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги от скоро имам 146 ТД, смених маслото с 10-40 и забелязах, че лампата за маслото започна да гасне след около 10 секунди след запалване на двигателя. Свързах датчик с уред за измерване на налягането то Типо студена на празен ход показва 2 бара, като дам газ при около 2500 оборота стаба 4,5 бара и до 4000 осташа толкова. При запалване обаче пак пак 10-15 сек няма никакво налягане на маслото. Някой знае ли какво трчбва да е налягането на маслото при какви обороти.
    Last edited by tonov; d.m.y г., 15:14.

Comment

• Вероятно клапана на масления ф-р не държи и лампата свети до напълването му отново смасло.
      146 1,6 BOXER

Comment

• Спокойно,колега,същото беше и с колата,където купих есента на сестра ми.След смяна на масло беше същото,сменихме го пак с друг филтър,пак същото.В последствие спря да го прави.Дотука и навъртя над 7000 км.

Comment

• Смених филтъра има минимално подобрение, но пак много бавно вдига налягането на маслото.

Comment

• Здравейте,онзи ден пътувах до провинцията .След като пристигнах,спрях пред къщата,и след 15 мин,отидох да я запаля и вкарам в двора.Дадох контакт опитах да завъртя и-само цък,не поиска да завърти ел.мотора.След което дадох пак на контакт за момент светнаха лампата на акумолатора и маслото ,и без да въртя изгасваха.Няколко пъти при подаване само на контакт ,светваха за секунда и гаснеха.След това не светкаха въобще,дори нямаше ток да вдигна ел стъклата,при опит да я заключа с централното само писваше леко и нищо.След около 2 часа баща ми ми подаде ток с Кромата,и всичко нормално ,запали си,вкарах я вътре,угасих я,пробвах я пак и си пали.Оставих я цяла нощ на зарядно на акумолатора ,и вече втори ден няма ядове...Дали според вас е акумолатора,или ел мотора да е дал нещо,като само цъкна и да е изял тока,или нещо друго?Мерси предварително.146 тд е колата

Comment

• Виж клемите да не са ти клеясали.
              Alfa 155 1.9TD '97 EX
              Alfa 166 2.4 JTD EX
              Alfa 156 2.4 JTD

Comment

• Колеги, под задната седалка на 146 тд има едно голямо синьо реле А727 575, някой знае ли за какво е?

Comment

• Синьото реле под седалката ти управлява таймера на плафоните в купето и багажника. Или по точно за колко време да светят като отвориш врата. Аз като търсих за моята кола един колега го нарече комфорт модул, ама за мен си е таймер.
                  Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
                  Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
                  Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
                  Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

• Здравейте,какъв е реда за сваяляне на алтернатора на ТД?Вижда ми се доста забутан,ако някой е правил операцията да споделиМерси предварително.

Comment

• Колеги, препоръчайте ми читав сервиз за проверка и и настройка на дюзи в София, някакви идеи за цена на процедурата. Блгодаря предварително.

Comment

• Здравейте колеги, снощи ми изчезнаха стоповете, оказа се че проблема е в стопмашинката на педала. Като откача буксата от нея и дам накъсо светват. Разглобх я да видя дали не са прегоряли контактите, но всичко е наред. След контактите има нещо като реле или незнам какво е точно, явно проблема е в него.

Така и така си поръчах нова, но ми е интересно какво е и не мога ли да го сменя да ми стои като резервна.

Прилагам и снимки за да се види за какво става въпрос:
                        Attached Files
                        Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
                        Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
                        Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
                        Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

• Марка масло за ТД-то?

Comment

• Аз си минавам на Selenia 15/40
                            Alfa 155 1.9TD '97 EX
                            Alfa 166 2.4 JTD EX
                            Alfa 156 2.4 JTD

Comment

• А за скоростите?Обикновено диф. масло става ли?

Comment

• 75W80 или 75W90
                                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                                X